11 Mart 2009 Çarşamba

Brokoli ve Havuç Haşlama


Malzemeler:
  • 1kg brokoli
  • 4 adet havauç
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • tuz

Haydi Yapalım:


  • Brokoli ve havuç haşlanır. Başka bir kapta zeytinyağ, kıyılmış sarımsak, karabiber, pul biber ve tuz karıştırılır. Haşlanan sebzelerin üzerine hazırlanan sos dökülür.
Not: Ben sebzeleri buharda haşlıyorum, böylelikle renklerini ve vitaminlerini kaybetmiyorlar. Elma dilimleri şeklinde kesilmiş patatesi de aynı şekilde haşlıyorum. Et ve balık yanında harika bir garnitür oluyor. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder