15 Mart 2009 Pazar

Kıymalı Poğaça


Malzemeler:
  • 1 sb ılık süt
  • 1 sb ılık su
  • 1sb sıvıyag
  • 1 adet kucuk yas maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • üstüne sürmek ıcın yumurta sarısı
  • un

İç Malzeme:

  • 200 g kıyma
  • 2 domates
  • 1 sıvrı bıber
  • 1 adet sogan
  • tuz

Haydi Yapalım:

  • Yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker, 1 su bardağı ılık su ile karıştırılır, kabarması beklenir. Bu karışıma yağ, süt tuz ve un ilave edilir, hamur yoğurulur (hamur ele yapısmayacak kıvamda olamalı ,sert olmamalı) .Yoğurulan hamur mayalanması için üstü örtülerek sıcak bir yerde dinlendirilir. Kabardığında yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içinde açılır. İç malzeme konularak şekil verilir. Yumurta sarısı üzerine sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder