31 Mart 2009 Salı

Patates Çorbası


Malzemeler;

  • 2 patates (orta boy)
  • 100 g kuşbaşı et
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz/pul biber
  • karabiber
Haydi Yapalım;

  • Patates soyulur, et ile birlikte düdüklüde haşlanır. Etler ayrı bir kaba alınır, didiklenir.Patatesler et suyu ile blendırdan geçirilir. Yumurta , un, süt çırpılır, çorbaya tel süzgeç yardımı ile dökülür. Kaynayana kadar karıştırılır. Karabiber, tuz, didiklenmiş etler ilave edilir. Tereyağ eritilir, pul biber yakılır. Çorbaya ilave edilir. Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder