12 Mart 2009 Perşembe

Yanık Muhallebi


Malzemeler:

  • 1kg süt(5 su bardağı)
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağından az şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Karamel için;
  • 1/2 su bardağı şeker
Haydi Yapalım;
  • Vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzeme karıştırılarak pişirilir. Kaynmaya başlayınca vanilya ve hindistan cevizi ilave edilir. Yarım su bardağı şeker tavada yakılarak karamelize edilir. (kahverengi ve akıcı olacak) Suyla ıslatılan kaselere önce karamelize edilmiş şeker daha sonra muhallebi konulur. Soğumaya bırakılır. Servis yapılacağı zaman kaseler bir tabağa ters çevrilir. Afiyetle:)

1 yorum:

  1. bendeki adı kolay krem karamel.nişasta ile yapılıyor.ama sizin tarifide çok beğendim.bu gün deneyeceğim...

    YanıtlaSil