17 Nisan 2009 Cuma

KISIR

Malzemeler;

  • 2 sb kısırlık bulgur
  • 2 sb sıcak su
  • yarım demet
  • yarım demet nane
  • 1 demet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığından az tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot yada kırmızı pul biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • arzuya kadar tuz (biber salçası tuzlu ise ona göre miktar ayarlanmalı)

Haydi Yapalım;

  • 2 sb bulgur, 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır üzeri kapatılıp 20 dak. şişmesi için dinlendirilir. Bu arada tüm yeşillikler ince ince doğranır. 20 dakika sonunda salçalar, baharatlar, limon, varsa nar ekişisi yoksa sadece limon yeterli tüm malzeme ovulur. Birbirine yedirildikten sonra tüm yeşilliklerle birlikte z.yağıda eklenir karıstırılır.Biz acı sevdiğimiz için acı biber salçası kullandık, arzuya göre tatlı biber salçası eklenebilir. Ben daha önceleri kurusoğanı sıvıyagda öldürüp kısırı ovma aşamasında eklerdim içerisine, fakat artık yanlızca taze soğan ilave ediyorum. İlk baharla birlikte kısır günlerinide başlatmış olduk böyelikle :) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder