17 Haziran 2009 Çarşamba

Ay Çöreği



Malzemeler;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı margarin ve zeytinyağ karışımı
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un, tuz
  • çörek otu
  • 1 yumurta sarısı(üzeri için)

İç Malzeme:

  • Beyaz peynir
  • 7-8 dal maydanoz
  • 7-8 dal dere otu
  • 1 yumurta akı

Haydi Yapalım;

  • Yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde un eklenerek yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlak açılır. Hazırlanan iç malzeme hamurun içine konur, sarılarak ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilerek 180 derecelik fırında pişirirlir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder