11 Ağustos 2009 Salı

Bisküvili Pasta

Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
1 lt süt
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı hindistan cevizi (üzeri için)

Haydi yapalım;
Süt, şeker, yumurta, un, nişasta ve kakao karıştırılır ve muhallebi kıvamında pişirilir. Kullanacağınız servis tabağınıza veya tepsinize göre bisküvileri çift sıra dizip, ılık haldeki muhallebiden üzerlerine sürelim. Ardından 2. kat bisküvileri dizip, üzerlerine muhallebiden yeniden sürelim. Bu şekilde çift sıra en ve 7 katlı bisküvili bir pasta hazırlamış olacağız, sıralamadan sonra en üste ve kenarlarada muhallebiden sürüp, üzerine hindistan cevizi serperek 4 saat buzdolabında bekletelim. Afiyetle..
Bisküvi dizme ve sıralama işi tamamen zevkinize kalmış durumda, nasıl şekillendirmek istiyorsanız öyle yapın. Çok pratik ve zaman almayan hafif bir tatlı, acil misafirlerinizi ağırlamakta size yardımcı olacaktır.

4 yorum:

  1. elinize sağlık.çok pratik fakat bir o kadarda lezzetli bir tarif.

    YanıtlaSil
  2. Benim çocukluğumdan beri en çok sevdiğm pastadır.
    Hiçbir zaman hayır diyemem :)
    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. oooooo çocukluğumun pastası beni nerelere götürdün kız

    YanıtlaSil
  4. en sevdigim pasta çeşididir.hem kolay hem yemesi zevkli.ellerine saglık.

    YanıtlaSil