18 Ağustos 2009 Salı

Prenses Tatlısı




Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı un(tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı süt(krem şanti için)
  • 2 paket vanilya
kakaolu sosu için ;
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1/ 2 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı şeker

Haydi Yapalım:


  • Tencereye un, süt şeker alınır.Ağır ateşte ve sürekli karıştırılarak üzeri göz göz olana dek pişirilir. Krema ateşten alınıp iyice soğutulur.bu arada krem şanti 1/2 su bardağı sütle çırpılır. Kremaya vanilya ile birlikte ilave edilir ve mikserle 1-2 dakika daha çırpılır. Krema kupların içine boşaltılır. Kakaolu sos yumurta şeker ve kakao mikserle koyulaşıncaya dek çırpılır. Süt ilave edilip tekrar çırpılır. Elde edilen sos muhallebilerin üzerine gezdirilir. Muhallebiler buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir.
not: Nes'e teşekkürler:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder