3 Ağustos 2009 Pazartesi

Zencefilli Cevizli Kurabiye


Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 125 g tereyağı (oda sıcaklığında )
  • 2 yumurta (akları üzerine sürmek için ayrılır)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • un

üzerine;

  • iri dövülmüş ceviz

Haydi Yapalım:

  • Pudra şekeri ve tereyağ karıştırılır. Yumurta sarısı ,süt ve diğer malzemeler de eklenerek hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur. Yuvarlak şekil verilen hamr önce yumurta akına sonra cevzize batırılarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

1 yorum:

  1. çok nefis bir görüntü.eline yüreğine sağlık canım.sevgiler...

    YanıtlaSil