15 Eylül 2009 Salı

Kalburabastı



Malzemeler:


  • 125 g tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • iri dövülmüş ceviz
  • un
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su

Haydi Yapalım:


  • Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvıyağ, yoğurt karıştırılır. Un,kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Avuç içinde açılarak içine iri dövülmüş ceviz konulur ve hamur yuvarlatılır. Hamura şekil verilerek bir yüzü kevgire bastırılarak şekillendirilir, tepsiye dizilir. 180 derecelik ısıtılmış fırında rengi değişene kadar pişirilir. Şeker ve su kaynatılır, şerbet hazırlanır. Fırından çıkarılan ve ilk sıcaklığı geçen tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür. Afiyetle..



1 yorum: