12 Ocak 2010 Salı

Evde İskender


Malzemeler
  • 500gr dana antrikot
  • 100gr tereyağ (et pişerken kullanılacak)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (salçalı sos yapımında kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaçığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • pide
Haydi Yapalım;
  • Antrikot buzlukta 40 dakika bekletilir. Çıkarıldıktan sonra ince kesilmesi kolaylaşan yarı donuk et, ince dilimlere bölünür, karabiberlenir. 100 gr tereyağla birlikte kısık ateşte susuz 1 saat pişirilir.Pişmesine yakın tuz ilave edilir. Sos tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağ konulur kızdırılır, ardından salça ilave edilip bir miktar karıştılırır. Üzerine 1 sb su ve bir miktar tuz ilave edilir. Sos kıvamını alınca altı kapatılır. Pideler küçük parçalara bölünür, fırınlanır.(Fırında kısa süre kalacak, yarı kıtır kıvamı bulunca çıkarılacak) Fırından çıkan pideler et suyu ile ıslatılır, üzerine etler (piştiği yağla beraber) ve onun üzerine sos eklenir. Servis esnasında yoğurtla birlikte ikram edilir.

2 yorum:

  1. Ohh Ohh ellerıne sağlık.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. evde iskenderi bende yaptım ve çok lezzetli oluyor canım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil