3 Ağustos 2012 Cuma

Şekerpare

Malzemeler:
  • 250 g tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş bedem
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
  • badem ya da fıstık (süslemek için)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu
Haydi Yapalım;
  • Tatlı ıslatılırken hamur sıcak, şerbet ılık olacağı için önce şerbet hazırlanır. Şerbet için şeker vu su karıştırılır kaynamaya bırakılır.Kaynadıkdan 5-10 dakika sonra limon suyu ilave edilir , bir iki tıkırdatıldıktan sonra şerbet soğumaya bırakılır.
  • Yağ, pudra şekeri, yumurta, irmik,hindistancevizi, çekilmiş badem yoğurulur. Kulak memesi kıvamanına gelecek şekilde un , kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğurma işlemi tammalanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır, üstüne fıstık yada badem yerleştirilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

1 yorum:

  1. Arkadaşım ellerine sağlık olsun, nefis görünüyor şekerparelerin..

    YanıtlaSil